Νέα

Η Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, η Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος περί την 5ην απογευματινήν, προεξήρχε στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, πριν το τέλος της ακολουθίας εκήρυξε τον Θείον Λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, τέλος απευθυνόμενος προς στις Μοναχές της Μονής και στους παρισταμένους προσκυνητές ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει και ενισχύει το έργο της Ιεράς Μονής.

Εν συνεχεία περί την 7ην εσπερινήν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Δρυάδος όπου και ανέγνωσε την Δ΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου. Πριν το τέλος της ακολουθίας ωμίλησε προς το πυκνό ευσεβές Εκκλησίασμα της κωμοπόλεως ερμηνεύοντας το «Χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν…» του Ακαθίστου Ύμνου.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών: