Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Το διήμερο 6 και 7 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος παρέστη στις λατρευτικές συνάξεις επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς, προσκεκλημένος του επιχώριου Μητροπολίτου Νέας Κρίνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Το εσπέρας τις εορτής τελέσθηκε στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναφερόμενος στο ύψιστο γεγονός της Μεταμορφώσεως.

Πριν το τέλος του Εσπερινού σύσσωμος ο Ιερός κλήρος με επικεφαλής τους Αρχιερείς και το πολυπληθές εκκλησίασμα συμμετείχαν στην Ιερά λιτάνευση της εικόνος της Μεταμορφώσεως στους δρόμους της Καλαμαριάς.

Την ημέρα της εορτής, της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στους λόγους και την σημασία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού ο επιχώριος Μητροπολίτης τίμησε δύο σωματεία της Καλαμαριάς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης για την πρόσκληση και την φιλοξενία που τους παρείχε το εορταστικό αυτό διήμερο, ευχόμενος τα έτη της ποιμαντορίας του να είναι μακρά προς δόξαν της Εκκλησίας του Χριστού και του ευσεβούς ποιμνίου της Μητροπολεώς του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που απεδέχθησαν την πρόσκλησή του και τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη του Μητροπολιτικού καθώς και τους χιλιάδες προσκυνητές που συμμετείχαν στις λατρευτικές συνάξεις επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: 

Φωτογραφικό Υλικό: Στέφανος Κατσιμάνης