Νέα

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Πέραμο Ελευθερών

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε, την Δευτέρα 15 Αυγούστου, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας.

Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν και εφέτος όπως κάθε χρόνο η προσέλευση χιλιάδων χριστιανών προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Περάμου, όπου κλήρος με επικεφαλή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και λαός με επικεφαλή τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, τίμησαν με άπειρη ευλάβεια, με πολλή υιική αγάπη και βαθύ σεβασμό, την Παναγία Μητέρα μας.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου το εσπέρας τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός σε ιδική εξέδρα στο προαύλιο χώρο του προσκυνήματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Πριν το τέλος του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της Εικόνος της Θεοτόκου, η οποία εναποτέθηκε σε κουβούκλιο, όπου και εψάλησαν υπό του Ποιμενάρχου μας τα καθιερωμένα ήδη Εγκώμια της Παναγίας. Τέλος ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες ευλαβείς προσκηνητάς ευχήθηκε τα δέοντα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου, των εφημερίων των δύο ενοριών της πόλεως και των Διακόνων της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως ανέγνωσε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εν συνεχεία έλαβε χώρα η μεταφορά της Ιεράς Εικόνος από τον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου προς το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας.

Κατά την άφιξιν της λιτανείας στο Ιερό Προσκήνυμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος την Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης και ετέλεσε την απόλυση της ακολουθίας, αφού και πάλι ευχήθηκε τα δέοντα προς τους παρισταμένους και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί λαμπρώς η Ιερά Πανήγυρη της Θεομήτορος.