Νέα

Μεγάλη Πέμπτη στην Ελευθερούπολη

Την Μεγάλη Πέμπτη πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως εις ανάμνηση της πρώτης Θείας Λειτουργίας του Μυστικού Δείπνου του Ιησού Χριστού με τους μαθητάς τους.

Ακολουθία των Παθών του Κυρίου

Το εσπέρας προέστη της Ακολουθίας των Παθών στον εν λόγω Ναό πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και Ιερέων του Ναού. Αφού ανέγνωσε το πρώτο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ακολουθίας έψαλλε από του θρόνου τους θεσπέσιους υμνολογικούς ύμνους της ακολουθίας.

Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου εξήλθε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Ναού της πόλεως ο Εσταυρωμένος και στερεώθηκε στο μέσο του Ναού προς προσκύνηση από τις εκατοντάδες πιστών χριστιανών που είχαν κατακλύσει ασφυκτικά το ναό και τον περίβολο του.

Στην ακολουθία παρέστησαν πάντες οι τοπικοί άρχοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχον Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδην. Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τα δέοντα.