Νέα

Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Γεωργιανή Παγγαίου

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα κατά το βυζαντινό τυπικό η εορτή της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις Ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε η εορτή της Υψώσεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γεωργιανής του Παγγαίου.

Το Εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως , ο οποίος εκήρυξε και τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός της εορτής. Πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της Γεωργιανής με τη συμμετοχή πλήθους πιστών κατοίκων της περιοχής.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε ψάλλων από του θρόνου τις αργές Καταβασίες «Σταυρόν χαράξας…» και ετέλεσε εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία στον εν λόγω Ιερό Ναό, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου.

Κατά το Ασματικό Τρισάγιο της Δοξολογίας έλαβε χώρα η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού υπό των Ιερέων και Διακόνων και εν συνεχεία διανεμήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου άνθος βασιλικού προς τους πιστούς.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στην περιπέτεια του Σταυρού.

Το εκκλησίασμα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, ήτο εξαιρέτως πολυπληθές, το οποίο με συγκίνηση, κατάνυξη και ευλάβεια προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την Χάρη και την Ευλογία του Σταυρού του Κυρίου μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διανεμήθηκε η καθιερωμένη φασολάδα προς όλους.