Νέα

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης

Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και πλήθος πιστών προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στη Νικήσιανη Παγγαίου.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2018, εσπέρας, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Δημήτριο.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στην θερμή πίστη του Αγίου Δημητρίου.

Στο τέλος της ακολουθίας και αφού ευχήθηκε προς τις σεπτές Μοναχές και τους ευλαβείς προσκηνητές τα δέοντα επί τη εορτή του Προστάτου της Μονής, ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα προς όλους.

Φωτογραφικό υλικό