Νέα

Η Εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στην Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου

Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 14 Απριλίου 2019, εορτάσθηκε η εορτή του  Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω, του καταγομένου εκ παλαιάς Ηρακλείτσης, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, Νέας Ηρακλείτσης, η οποία αποτελεί την φυσική ιστορική συνέχεια της γενέτειρας του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 13 Απριλίου, τελέσθηκε στον Ναό της Μεγαλόχαρης όπου υπάρχει σε περικαλλές προσκυνητάριο η εικόνα του Αγίου, ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός με την παρουσία κληρικών της Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του ναού π. Χριστοδούλου Αναγνωστόπουλου και των Διακόνων της Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγον  κήρυξε κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Εφημέριος της Ενορίας π. Χριστόδουλος αναφερόμενος καταλλήλως στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Πριν το τέλος της Θεία Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης απ’ όπου καταγόταν ο Άγιος Σάββας. Κατ’ αυτήν μίλησε καταλλήλως ο κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς. Στην συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» της Νέας Ηρακλείτσης.

Στην ακολουθία παρέστησαν πλήθος πιστών κατοίκων της περιοχής, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, τοπικοί φορείς του Νομού Καβάλας και αντιπροσωπεία των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων της Νέας Ηρακλείτσης.

Φωτογραφικό υλικό