Νέα

Διάλεξη: «Η Μητέρα του Χριστού παρά τον Σταυρόν»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, 7η απογευματινή, η διάλεξη με θέμα: «Η Μητέρα του Χριστού παρά τον Σταυρόν» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εν όψει των Αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας, με επι κεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γάκη Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, εκπρόσωποι λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής  καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας. Η αίθουσα είχε υπερπληρωθεί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό της ελλογ. καθηγήτριας κ.  Άννας Κόλτσιου –Νικήτα.

Αμέσως μετά η Βυζαντινή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Χρυβαλάντου Ιωαννίδη, Καθηγητού Φιλολόγου και Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικής, με τους ωραίους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας που επέλεξαν να ψάλλουν, ελάμπρυνε την εκδήλωση δίνοντας κάτι από τον τόνο και το χρώμα των Άγιων ημερών.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε η ομιλήτρια κ. Άννα Κόλτσιου, η οποία εκράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά το θέμα της.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα την κ. Κόλτσιου για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Τέλος υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα στην ομιλήτρια από το ακροατήριο και η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και προς τον ομιλητή και προς το πιστό ποίμνιο του, καθώς και με την φήμη του.

Φωτογραφικό υλικό

Το βίντεο της εκδήλωσης: