Νέα

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Νέα Ηρακλείτσα

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, πλαισιωμένων υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμαδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου της ενορίας Αρχιμανδρίτου π. Χριστoδούλου Αναγνωστοπούλου και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος στη διδακτικώτατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορταζομένου Αγίου Χαραλάμπους.

Φωτογραφικό υλικό