Νέα

Η εορτή των Θεοφανείων στη Νέα Πέραμο Ελευθερών

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου της ενορίας Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου Μάγγαλου και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, αγιάζοντας όλους τους πιστούς που προσήλθαν να λάβουν την χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό προς την παραλία της πόλεως όπου και ετελέσθη ο Αγιασμός των θαλάσσιων υδάτων της περιοχής με τη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Συγκινητική ήτο η συμμετοχή των 40 νέων κολυμβητών της περιοχής που αψήφησαν το κρύο της ημέρας και τα παγωμένα νερά του κόλπου των Ελευθερών και έπεσαν να πιάσουν το Σταυρό για να λάβουν την Χάρι Του.

Τίμησαν με την παρουσία του την εορτή ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, εκπρόσωποι του Λιμενικού Ελευθερών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παγγαίου και πλήθος λαού της περιοχής.

Φωτογραφικό υλικό