Νέα

Διάλεξη: «και είπεν ο Θεός: Γενηθήτω Φως»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, 7η απογευματινή, η διάλεξη με θέμα: “Και είπεν ο Θεός: Γενηθήτω Φως” Η διαχρονική παρουσία του φωτός στην ελληνική σκέψη, την ελληνική παράδοση και τη χριστιανική διδασκαλία”, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιοριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας, εκπρόσωποι λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό του κ. Δημήτριου Λυμπεράκη Φιλολόγου – Γυμνασιάρχου.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο ομιλητής κ. Δημήτριος Λυμπεράκης, ο οποίος εκράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά το θέμα του.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα τον κ. Καθηγητή για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως τοποθετήθηκε επί του θέματος.