Νέα

Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη. Κατ’ αρχάς η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε σε ειδική εξέδρα στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, πλαισιωμένο υπό των Ιερών και Διακόνων του Μητροπολιτικού Ναού. Απόσπασμα από στρατιώτες της Μονάδας 193 MLRS της πόλεως απέδωσε τις κεκανονισμένες τιμές.

Πλήθη χριστιανών αμέτρητα, λαμπαδηφορούντα με το ανέσπερο Φως εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, συνωστιζόμενα στην αυλή του παλαιού Ναού, με επικεφαλής τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως, άκουσαν μετ’ ευφροσύνης το Χριστός Ανέστη.

Από αυτούς παρέμειναν μέχρι τέλους τόσοι, όσοι αρκούσαν να υπερπληρωθή ο υπόσκαπτος σεμνός Ναός μέχρι της θύρας. Με ευλάβεια και προσοχή άκουσαν τα ιερά γράμματα και στο τέλος οι περισσότεροι εκοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων. Κατά την ώρα του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου επί τη εορτή του Πάσχα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους παρισταμένους πιστούς. Η αναστάσιμη θεία Λειτουργία διήρκεσε πέραν της δευτέρας ώρας μετά τα μεσάνυκτα.