Νέα

Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος προέστη της Ακολουθίας των Παθών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού ναού π. Ιωάννου Λιγνού και του Διακόνου π. Αθανασίου. Αφού ανέγνωσε το πρώτο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ακολουθίας έψαλλε από του θρόνου τους θεσπέσιους ύμνους της ακολουθίας.

Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου εξήλθε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Ναού της πόλεως ο Εσταυρωμένος και στερεώθηκε στο μέσο του Ναού προς προσκύνηση από τις εκατοντάδες πιστών χριστιανών που είχαν κατακλύσει το ναό και τον περίβολο του τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ έψαλλαν μελωδικώς τους θεσπέσιους ύμνους της ακολουθίας ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης μετά της χορωδίας του.

Στην ακολουθία παρέστησαν πάντες οι τοπικοί άρχοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπο Αναστασιάδη μετά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστου Μποσμπότη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Βουλευτών Νομού Καβάλας κ. Ιωάννου Πασχαλίδη και κ. Μακάριου Λαζαρίδη.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τα δέοντα.

Φωτογραφικό υλικό