Νέα

Η Εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάσθηκε στο πρόσφατα εγκαινιασμένο ισόγειο Ναό του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου.

Τη Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μπένο και τον Πνευματικό της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Φίλλιπον Αβραμίδη.

Έψαλαν μελωδικότητα οι μοναχές της Ιεράς Μονής. Στην ώρα του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως ανέγνωσε την Πατριαρχική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων. (Πατριαρχική Απόδειξις επί τοις Χριστουγέννοις 2014)

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε ο καθιερωμένος καφές σε όλους τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος παρεκάθισε στη Πανηγυρική Τράπεζα της Μονής. Κατά τη διάρκειά της οι συνδαιτυμόνες άκουσαν από την αναγνώστρια της Μονής ομιλία του Ιερού Χρυσοστόμου περί της «Θείας Ενανθρωπήσεως» σε νεοελληνική γλώσσα.

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο Επίσκοπος ο οποίος μετά τις ευχές και ευχαριστίες, ανέπτυξε δια μακρών τη συμβολή του Ιερού Χρυσοστόμου στην εμπέδωση της Εορτής των Χρυστουγέννων στην Ανατολή.