Νέα

Νέος Διάκονος της Μητρόπολης Ελευθερούπολης

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Νέας Ηρακλείτσης επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων  της Μητροπόλεως και εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος,  εχειροτόνησε  Διάκονον τον κ. Ιωσήφ Αστεριάδη, χημικόν, εργαζόμενον εις το εργοστάσιον λιπασμάτων Νέας Καρβάλης.  Ούτος είναι ο πρώτος άμισθος Κληρικός της Μητροπόλεως, διακρινόμενος δια την ευσέβειαν και τον ζήλον του υπέρ της Εκκλησίας.

Στην προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην προσέλευση του στην Ιερωσύνη και εξήγησε με βαθυστόχαστες σκέψεις την τολμηρή του απόφαση.

Στην αντιφώνηση του ο Μητροπολίτης επήνεσε την γενναία απόφαση του νέου Διακόνου, του απηύθυνε κατάλληλες παραινέσεις, του ευχήθηκε πίστη και υπομονή πολλή στη νέα αποστολή του και συνεχάρη τον πνευματικό του Αρχιμανδρίτη π. Θωμά Ανδρέου, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, με τη βοήθεια του οποίου οδηγήθηκε στην Ιερωσύνη.

Χειροτονητήριος Λόγος Ιωσήφ Αστεριάδη