Νέα

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στο περικαλλές νεοίδρυτο εξωκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Νέας Ηρακλείτσης, μοναδικό στη περιοχή του Παγγαίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών προσκυνητών.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της επαρχίας προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο προσκεκλημένος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, εφημέριος της Μητροπόλεως Ξάνθης.

Πριν το τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στα προπύλαια του Ναού, όπου και ευλογήθηκαν οι εκατοντάδες Φανουρόπιτες που είχαν φέρει ευλαβείς γυναίκες της περιοχής. Πρίν το τέλος της ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία τους στην Πανήγυρη ευχήθηκε να εισακουσθεί κάθε αίτημά από τον Άγιο πρεσβεύοντα προς τον Φιλάνθρωπο Θεό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Φανούριο. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την καθιερωμένη ευχή και ευλόγησε τις προσφερθείσες Φανουρόπιτες.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία: