Νέα

Θυρανοίξια Ιερού Ναού στη Γεωργιανή Παγγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2015, εορτή του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την ακολουθία των Θυρανοιξίων στον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων της Γεωργιανής επ’ ονόματι των Αγίων Θεοδώρων, Στρατηλάτου και Τήρωνος παρουσία πολλών κατοίκων της ενορίας.

Το πρωί της 4ης Νοεμβρίου κατά την άφιξη του ο Σεβασμιώτατος και αφού τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στα προπύλαια του Ναού, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Παγγαίου π. Ζαχαρίου Μέγκα, του εφημερίου της ενορίας Αρχιμ. Ευσεβιου Τέλειου και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Κυρίλλου.

Πριν το τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στο κέντρο των κοιμητηρίων όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο και ανέγνωσε τις Συγχωρητικές Ευχές εις μνήμη των ενταφιασμένων ενταύθα.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους Ιερούς Ναούς στην Ορθόδοξη Εκκλησία και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του για την αποκατάσταση του παλιού κοιμητηριακού Ναού.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία: