Νέα

Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Αυλή Παγγαίου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ενορίας Αυλής Παγγαίου, η εορτή των εν Αγίοις Πατέρων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Το εσπέρας της εορτής, Κυριακή 17 Ιανουαρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών της περιοχής παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Θωμάς Ανδρέου αναφερόμενος στον μεγάλο αγώνα του Αγίου Αθανασίου στα δογματικά θέματα της πίστεως μας.

Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου πέριξ του Ναού με επικεφαλής του λαού τις πολιτικές αρχές του τόπου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ήτοι Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε, στο πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στη δράση του Αγίου Αθανασίου για τη διασφάλιση του Ορθόδοξου Δόγματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: