Νέα

Κυριακή Ε΄ Νηστειών στην Κομοτηνή

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, Ε΄ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου του,  παρευρέθηκε στη πόλη της Κομοτηνής, προσκεκλημένος του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος εξ αφορμής της επισκέψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, όπου έγινε η αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ως επιτίμου Διδάκτορος της Σχολης Κλασικών και Ανθρωπιστικων Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πρωί της ημέρας στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομωτηνής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλειτουργό προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτων της Περιφερείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Ελευθερουπόλεως κ. Χυσοστόμου, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, και του οικείου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών της περιοχής.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος Κομοτηνής τιμητικά ανεκήρυξε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ως επίτιμον Δημότην της πόλεως της Κομοτηνής.