Νέα

Μεγάλη Πέμπτη στην Ελευθερούπολη

Την Μεγάλη Πέμπτη πρωίας τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου σε όλες τους ναούς και Μονές της Μητροπόλεως μας, εις ανάμνηση της πρώτης Θείας Λειτουργίας του Μυστικού Δείπνου του Ιησού Χριστού με τους μαθητάς τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου ψάλλον από του θρόνου την ακολουθία του εσπερινού στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος υπό των Ιερέων και Διακόνων του Μητροπολιτικού Ναού προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου και παρουσία πλήθους πιστών της πόλεως από τους οποίους οι περισσότεροι συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

 Ακολουθία των Παθών του Κυρίου

Το εσπέρας της ημέρας προέστη της Ακολουθίας των Παθών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πλαισιούμενος υπό των Ιερέων και Διακόνων του Ναού. Αφού ανέγνωσε το πρώτο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ακολουθίας έψαλλε από του θρόνου τους θεσπέσιους υμνολογικούς ύμνους της ακολουθίας.

Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου εξήλθε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του Ναού της πόλεως ο Εσταυρωμένος και στερεώθηκε στο μέσο του Ναού προς προσκύνηση από τις εκατοντάδες πιστών χριστιανών που είχαν κατακλύσει ασφυκτικά το ναό και τον περίβολο του. Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τα δέοντα.