Νέα

Κυριακή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής σε όλους τους Ναούς και της Μονές της Μητροπόλεως μας, παρουσία πολλών πιστών, που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και το φωτισμό του Παναγίου και Ζωαρχικού Πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Εορτής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κήρυξε τον Θείον Λόγον προς το ευσεβές εκκλησίασμα αναφερόμενος στην γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

Ευθύς μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Καθεδρικού Ιερού Ναού για την έναρξη του Πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος. Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος ο οποίος και ανέγνωσε μαζί με τους παρισταμένους Ιερείς τις θεσπέσιες ευχές της Γονυκλισίας.

Προ της απολύσεως της ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, εξ αφορμής της δωδεκαετούς επετείου του από της ενθρονίσεως του στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως,  ετέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του εφημερίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού π. Παναγιώτου Χαλάτα. Προσφωνώντας τον νέο Πρωτοπρεσβύτερον τόνισε την άξια επαίνου εργατικότητα του στην δεύτερη ενορία της πόλεως και την υπακοή του στον Επίσκοπο και πατρικώς του παρότρυνε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα του, ως καλός ποιμένας της ενορίας και συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: