Νέα

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στο περικαλλές εξωκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης, μοναδικό στη περιοχή του Παγγαίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών προσκυνητών.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της επαρχίας προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσυγκέλλος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος.

Πριν το τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στα προπύλαια του Ναού, όπου και ευλογήθηκαν οι εκατοντάδες Φανουρόπιτες που είχαν φέρει ευλαβείς γυναίκες της περιοχής. Πρίν το τέλος της ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία τους στην Πανήγυρη ευχήθηκε να εισακουσθεί κάθε αίτημά από τον Άγιο πρεσβεύοντα προς τον Φιλάνθρωπο Θεό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Φανούριο. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την καθιερωμένη ευχή και ευλόγησε τις προσφερθείσες Φανουρόπιτες.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία: