Νέα

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 εορτάσθηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής χοροστατούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής. Πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου προς τον Φιλάνθρωπο Θεό. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Αθηναγόρα Ριγανά.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε το Θείον λόγον προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ως μάρτυρα της αληθείας.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής και προσφέρθηκε από την Ιερά Μονή η καθιερωμένη φασολάδα προς όλους τους παρευρισκομένους πιστούς.