Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον Άγιο Νικόλαο Νέας Περάμου

Στον εορτάζοντα χθες Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, όπου ευρίσκεται από το εσπέρας της Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου η Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου.

Συγκινητική ήτο η προσέλευση των πιστών χριστιανών, που ήλθαν και σήμερα να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο του θαυματουργού Αγίου Παρθενίου, εναποθέτοντας τας ευχάς των και ζητώντας τις πρεσβείες του Αγίου προς τον Φιλάνθρωπο Θεό.

Την ώρα του κηρύγματός, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος, ωμίλησε περί της αξίας και της τιμής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία

 

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας και εξ αφορμής της εορτής του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων ετελέσθη επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αιωνίας αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου.

Εν συνεχεία ο Επίσκοπος μας εχειροθέτησε σε Αναγνώστη έναν νέον, τον Στέφανο Καλλιπολίτη, μαθητή της Β΄Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε περί του επίζηλου κάποτε οφφικίου του Αναγνώστου. Τέλος στην σύντομη προσφώνηση του συνεχάρη τον νέο Αναγνώστη για τον ζήλο του και την πνευματική του προκοπή υπό την μέριμνα του γέροντος του Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου Μάγγαλου, εφημερίου της ενορίας του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου.