Νέα

Η εξόδιος ακολουθία της Γεροντίσσης Μοναχής Φιλοθέης στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, την πρωίαν περί την 11ην ώραν, η Εξόδιος Ακολουθία και ο ενταφιασμός της Οσιοτάτης Μοναχής Φιλοθέης, Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης, προηγηθείσης Θείας Λειτουργίας υπό του Αρχιμανδρίτου Παλλαδίου Ζαχαρούδη. 

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Η ταφή της μακαριστής Γεροντίσσης έγινε στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Τον επικήδειο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος με την χαρακτηριστική γλαφυρότητα του λόγου σκιαγράφησε την ζωή της μακαριστής, παρουσιάζοντας τις κυριώτερες από τις αρετές, που την κοσμούσαν, όπως της αγάπης, της ταπεινώσεως, της φιλαδελφείας, της ελεημοσύνης, της διακρίσεως, εξαίρων συνάμα το ειρηνικόν, το πράον αλλά και το φιλακόλουθον αυτής.

Την προσευχητική και παραμυθητική τους παρουσία έδωσαν, Κληρικοί, γυναικείες Μοναστικές Αδελφότητες μετά των Ηγουμενισσών και πλήθος πιστών προσκυνητών της Ιεράς Μονής.