Νέα

Κυριακή Δ΄ Ματθαίου – Φόρος τιμής στον Αείμνηστο Ιατρό Αθανάσιο Ασλάνη

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου κήρυξε τον Θείον Λόγον στο κατάμεστο από πιστούς εκκλησίασμα αναφερόμενος στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας.

Το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρευρέθηκε στην προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Παγγαίου για την ονοματοδοσία οδού στην πόλη της Ελευθερούπολης προς τιμήν του αειμνήστου Ιατρού Αθανασίου Ασλάνη, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την μεγάλη κοινωνική προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας στη προσφώνησή του, αφού πρώτα συνεχάρη το Δήμαρχο Παγγαίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιέπαινη απόφαση τους ώστε να τιμηθεί ένας άξιος επαίνων συμπολίτης μας για τη προσφορά του στη τοπική κοινωνία του Παγγαίου και όχι μόνο εξήρε γενικά το πνεύμα της θυσίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Παγγαίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου, ο Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, οι θυγατέρες και συγγενείς του αειμνήστου Ιατρού, ο πρ. Βουλευτής του Νομού Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, πρώην Δήμαρχοι του Δήμου Ελευθερουπόλεως, και πλήθος κόσμου.

Ομιλία για τον αείμνηστον Αθανάσιον Ασλάνη,

του  Δημοτικού Συμβούλου Παγγαίου κ. Χρήστου Μποσμπότη, Ιατρού