Νέα

Η εορτή των Θεοφανείων στη Νέα Πέραμο

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθεία του Όρθρου της εορτής και λειτούργισε στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου.

Πριν το τέλος της Θείας  Λειτουργίας ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, αγιάζοντας όλους τους πιστούς που προσήλθαν να λάβουν την χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό προς την παραθαλάσσια εξέδρα στη παραλία της πόλεως όπου και ετελέσθη ο Αγιασμός των θαλάσσιων υδάτων της περιοχής με τη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Συγκινητική ήτο η συμμετοχή των νέων κολυμβητών της περιοχής που αψήφησαν το κρύο της ημέρας και τα παγωμένα νερά του κόλπου των Ελευθερών και έπεσαν να πιάσουν το Σταυρό για να λάβουν την Χάρι Του.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο νεαρός Στέφανος Καλλιπολίτης, ο οποίος έλαβε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και ένα χρυσό επιστήθιο Σταυρό προς ευλογία και ανάμνηση της ημέρας.

Τίμησαν με την παρουσία του την εορτή ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος της περιφέρειας Ελευθερών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης, ο Λιμενάρχης των Ελευθερών, και πλήθος λαού.