Νέα

Η Εορτή των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό της Ελευθερούπολης

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη η εορτή των Θεοφανείων. Το πρωί τελέσθηκε στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, ο οποίος μεταξύ των άλλων ετόνισε την σπουδαιότητα της εορτής της Βαπτίσεως του Χριστού, αφού σε αυτή αποκαλύπτεται το μυστήριο της Αγίας Τριάδος, με την εμφανή παρουσία και των τριών προσώπων Πατρός, Υιού και Αγίου Πνεύματος.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία οι Ιερείς αγίασαν όλους του πιστούς που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το κολυμβητήριο της πόλεως όπου για δεύτερη συνεχή φορά ετελέσθη ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Με επικεφαλής του ευσεβούς λαού τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου κ. Κωνσταντίνο Γάκη, την Αντιδήμαρχο κα. Αποστολία Δημητρακούδη, τον Διοικητή του Στρατοπέδου MLRS, λοιπών Δημοτικών Συμβούλων και της μπάντας του Δήμου, παιανιζούσης θρησκευτικά εμβατήρια.

Συγκινητική ήτο η συμμετοχή των πιστών που παρά το πολικό κρύο της ημέρας προσήλθαν να παρακολουθήσουν την τελετή. Όπως επίσης εντυπωσιακή ήτο και η συμμετοχή των νέων παιδιών της πόλεως που αψήφησαν το δριμύ ψύχος και με γενναιότητα βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη Χάρι Του.

Τον Σταυρό έπιασε η νεαρή κολυμβήτρια Σμαράγδα Σκαλίδου και αφού έλαβε την ευλογία των Ιερέων της δόθηκε ένας χρυσό επιστήθιος Σταυρός. Το ίδιο και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά εδόθη ένας επιστήθιος Σταυρός ως ανάμνηση της ημέρας.

Στο τέλος της τελετής ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε της ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας προς όλους του παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν για να πραγματοποιηθεί η τελετή του καθαγιασμού των Υδάτων στην πόλη μας.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ποσειδών».

Φωτογραφικό υλικό: Ποιμενίδης Ελευθέριος, Παπαευαγγέλου Βασίλειος