Νέα

ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΩΝ ΔΑΝΙΗΛΑΙΩΝ

Το εσπέρας του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2015 εψάλη στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου το 40θήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου μοναχού Στεφάνου Δανιηλαίου.
Δωδεκάδα περίπου Ιερέων με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο έψαλε με κατάνυξη σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό το Μνημόσυνο του μοναχού Στεφάνου στον ισόγειο Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου παρισταμένων και προσευχομένων δεκάδων πιστών, πού ανέβησαν τον λόφο, όπου είναι κτισμένο το Μοναστήρι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για να τιμήσουν την μνήμη του καλού Μοναχού και να συλλυπηθούν τον πνευματικό της Μονής και κατά σάρκα αδελφό του μεταστάντος Αρχιμανδρίτη π. Φίλιππον Αβραμίδην.
Στο τέλος του Μνημοσύνου ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους ο π. Φίλιππος και ανταπάντησε διά μακρών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξάρας την Οσιακή πολιτεία του καλλικέλαδου μοναχού, ο οποίος από την ηλικία των εννέα ετών εμόνασε στο Ησυχαστήριο των Δανιηλαίων μαζί με τον μεγαλύτερο του αδελφό και Γέροντα της Αδελφότητος π. Γρηγόριο.