Νέα

Ιερατική Σύναξη Ιανουαρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Το Σαββάτο 28 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως μας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» η έκτη μηνιαία Ιερατική Σύναξη του παρόντος Εκκλησιαστικού Έτους, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.

Μετά την εναρκτήριο προσευχή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε το θέμα της Συνάξεως.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Παπαδάκης ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Ο Γάμος, κατά τη διδασκαλίαν των Πατέρων της Εκκλησίας μας – Θεολογικές και κοινωνικές αλλοιώσεις του μυστηρίου του Γάμου».

Μετά το πέρας της εισηγήσεως το λόγο έλαβε πάλι ο Σεβασμιώτατος επί της εισηγήσεως σχολιάζοντας τις αντιευαγγελικές διαστρεβλώσεις των ημερών στο μυστήριο του γάμου και των σχέσεων των δύο φύλλων. Εν συνεχεία ακούστηκαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις κληρικών επί του θέματος. Καθώς επίσης δόθηκαν συμβουλές προς τους Ιερείς επί διοικητικών – Λειτουργικών ζητημάτων.

Πριν το τέλος της συνάξεως ο Σεβασμιώτρατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα εν όψει της νέας χρονιάς και ευχήθηκε στους κληρικούς της Μητροπόλεως για μια ευλογημένη, δημιουργική, και καρποφόρο χρονιά προς δόξαν της Εκκλησίας του Χριστού.

Η εισήγηση του π. Αθανασίου Παπαδάκη: