Νέα

Κάλαντα των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

Μετά την εωθινή ακολουθία προ των Χριστουγέννων, του Όρθρου, των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού και της Θείας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος παρουσία και του Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου ο οποίος είχε προσέλθει στην Μητρόπολη για ευχές, άκουσαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο επισκοπικό Μέγαρο του Πραβίου.

Νεανικές χαρούμενες μελωδικές φωνές δεκάδων παιδιών αντήχησαν στο επισκοπείο προαναγγέλλοντας τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως Του Χριστού. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα και ύμνους έψαλαν και τραγούδησαν οι στρατιώτες της Μονάδας Πυροβολικού (MLRS), οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ελευθερουπόλης, τα παιδιά του Κατηχητικού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, ενώ η μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου επαιάνισε ζωηρώς στην αυλή του Επισκοπείου.

Από την πλευρά του ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους και ευχήθηκε στους μεν μικρούς μαθητές καλή πρόοδο, ενώ στα μέλη των Συλλόγων του Δήμου και στους στρατιώτες χρόνια πολλά, και εκπλήρωση των προσωπικών τους προσδοκιών. Τέλος ενώ τους κέρασε παραδοσιακά νηστίσιμα κεράσματα και τους δώρισε από ένα ημερολόγιο του 2015 της Μητροπόλεως.