Νέα

Θεία Λειτουργία και Θεμελίωση νέου Πνευματικού Κέντρου στη Νικήσιανη

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2015, Κυριακή Ι’ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικησιάνης, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλοε της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μπένο.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείο Λόγον με θέμα τον ελεγκτικό λόγο του Κυρίου: «Ω γενεά άπιστος και διεστραμμένη! Έως πότε έσομαι μεθ’ υμών; Έως πότε ανέξομαι υμών;».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας Ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τους πιστούς κατοίκους της Νικησιάνης μετέβησαν στον περίβολο του Ναού ώστε να τελεσθεί η Ακολουθία της Θεμελιώσεως του νέου Πνευματικού Κέντρου της ενορίας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τη χαρά του και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού και ιδιαιτέρως τον Εφημέριο της Ενορίας  και Αρχιερατικό Επίτροπο Παγγαίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Ζαχαρία Μέγκα, για την πρωτοβουλία τους αυτή. Ετόνισε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα αυτού του έργου, το οποίο όπως είπε χαρακτηρίστηκα είναι απαραίτητο σε κάθε Ναό για τις πνευματικές ανάγκες της ενορίας. Στο χώρο του Πνευματικού κέντρου ο ιερεύς  καλλιεργεί τις ψυχές των ενοριτών του. Σε αυτό θα λαμβάνουν χώρα, τα κατηχητικά σχολεία, ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ευχήθηκε δε με την ευλογία του Θεού και την συνδρομή των ευσεβών χριστιανών σύντομα το έργο να ολοκληρωθεί.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

Η Ακολουθία της Θεμελιώσεως του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας: